Obres a la nova pista Riberal del KL dins el sector Grau Roig Grandvalira

La nova pista Riberal ha permès a Grandvalira convertir-se en la seu dels Mundials de KL del 2015. (Copyright/SAETDE)

La pista Riberal del sector Grau Roig Grandvalira s’està condicionant per poder acollir aquest hivern la copa del món del quilòmetre llançat, que en les temporades anteriors s’havia celebrat a la pista les Antenes. La Federació Internacional d’Esquí (FIS), ja ha fet públic el calendari definitiu de la competició i el circuit de velocitat vindrà a Andorra, els 22 i 23 de febrer, després que s’hagin canviat les primeres dates a sol•licitud dels equips del Canada i França.
Els treballs van a bon ritme i el primer que s’ha fet es treure el bony que hi havia a la part del mig de la pista. El nou traçat de velocitat tindrà uns 900 metres i la zona de frenada (320 mtrs) acabarà amb pujada. El desnivell oscil•larà entre els 200 i els 220 metres, l’amplada d’entre 50 i 60 metres i s’espera poder arribar als 180 quilòmetres per hora. Un cop acabades les obres tant sols restarà l’homologació de la pista, a càrrec de Luc Cristina, delegat tècnic de KL de la FIS i encarregat de fer les homologacions. Precisament Cristina va ser un dels valedors d’aquest nou traçat davant Nadal Antor, director d’activitats de Grandvalira-Saetde, quan aquest va mostrar l’interès de l’estació andorrana a poder organitzar els Mundials de l’especialitat. Aquest canvi de pista va permetre que el passat juny la FIS concedís els Mundials del Quilòmetre Llançat de l’any 2015 a Grandvalira.

PDF: KL FIS calendar-2013-14

  • Newsletter Turiski

    Recibe cada jueves toda la actualidad outdoor en tu correo electrónico.

  • ANDORRA PASS
  • ARAMON INVIERNO 24_25
  • FGC HIVERN 2024-2025
  • INVIERNO 24_25 BAALNEARIO PANTICOSA
  • SANT JULIA PROVISIONAL
  • HELLY HANSEN PROVISIONAL VERANO 2024
  • Artículos relacionados

    Deja una respuesta

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

    Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

    Miquel Ribas

    Periodista y Editor de Turiski